Із 5 до 16 квітня 2021 року в Києві посилили карантин. Зокрема, обмеження будуть стосуватися роботи транспорту.

Увесь наземний і підземний громадський транспорт працюватиме за спецперепустками. Тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Як працюватиме метро

Метро працюватиме у звичайному режимі за таким самим графіком, як і зараз, сказала заступниця керівника «Київського метрополітену» Наталка Макогон в ефірі «Україна 24».

Але поліція та представник чергового по станції на входах до станції метро будуть перевіряти перепустки й пускатимуть лише людей, у яких вона є. Водночас проїзд безкоштовний для власників спецперепусток не буде.

як працюватимуть потяги й електрички

«Укрзалізниця» не обмежуватиме висадку та посадку в Києві та не буде змінювати розклад руху потягів та електричок, ідеться на сайті. Це стосується поїздів далекого сполучення, а також приміських електричок до/або через Київ.

Обмеження висадки та посадки можливі тільки після ухвалення відповідного рішення в Державній або регіональній комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу. Які обмеження діють у кожній із карантинних зон, можна прочитати тут.

МОЗ оновило поділ на карантинні зони 1 квітня 2021 року. За новим поділом Київ та ще 10 областей віднесені до «червоної» зони, у жовтій зоні залишилася тільки Херсонська область.

У Києві з 20 березня до 9 квітня включно ввели жорсткий карантин. Із 5 квітня до 16 квітня карантин ще більш посилили: закривають дитячі садки та школи, а проїзд у громадському транспорті тільки за спецперепустками.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна