На семи вулицях Києва все-таки дозволили підвищення швидкості до 80 км/год (замість 50 км/год) з 1 квітня до 1 листопада 2021 року, повідомив перший заступник міського голови Микола Поворозник.

«Враховуючи суспільний резонанс, який викликало обмеження швидкісного режиму на низці столичних вулиць, місто спільно з поліцією вирішило дозволити рух окремими дорогами, визначеними рішенням Київської міської ради, зі швидкістю до 80 км/год», – зазначив Микола Поворозник.

До швидкості 80 км/год можна розганятися на таких вулицях:

  • проспект Шухевича (від Північного мосту до вулиці Бальзака)
  • вулиця Набережно-Рибальська (від Гаванського мосту до вулиці Електриків)
  • Наддніпрянське шосе
  • Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе)
  • Столичне шосе (до вулиці Академіка Заболотного)
  • вулиця Саперно-Слобідська (від вулиці Грінченка до Північного мосту)
  • проспект Бажана (від Північного мосту до Харківської площі)

У КМДА додали, що «фахівці Центру організації дорожнього руху, поліції й інших зацікавлених осіб проведуть обстеження та аналіз швидкісного режиму, враховуючи містобудівну ситуацію, яка суттєво змінилася з моменту ухвалення рішення Київрадою в жовтні 2018 року».


З 1 листопада 2020 року на цих вулицях ввели обмеження максимальної швидкості до 50 км/год, щоб зменшити ризики втрати керування автомобілем через слизьку дорогу.

А з 1 квітня 2021 року обмеження повинні були зняти, але КМДА повідомила про скасування цього рішення, тому що жодна з цих вулиць наразі не відповідає необхідним критеріям безпеки для підвищення швидкості руху.

На цих вулицях високий ризик ДТП: за 3,5 роки через аварії тут загинули 182 людини (1/3 усіх загиблих у ДТП в Києві), травмувалися 1789 (1/5 всіх травмованих), також проти підвищення швидкості виступає велоспільнота, і уздовж цих вулиць розміщені заклади масового відвідування громадян і зупинки громадського транспорту без заїзних кишень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі