Вакцина від коронавірусу Pfizer компанії BioNTech є безпечна й ефективна для підлітків від 12 до 15 років, повідомляє CNN.

У дослідженні брали участь 2260 людей: 1129 учасників отримали плацебо, серед них підтвердили 18 випадків COVID-19, а 1131 учасник отримав вакцину, у цій групі не виявили жодного випадку. Це дозволило компанії зробити висновок про 100% дієвість вакцини.

Серйозних побічних реакцій від вакцинації не виникло. У деяких підлітків спостерігали такі ж побічні наслідки, як у людей від 16 до 25 років: біль у місці ін’єкції, утома та лихоманка. За учасниками досліджень будуть спостерігати протягом двох років після введення другої дози.

Pfizer планують подати заявку для отримання дозволу на екстрене використання вакцини для людей старше 12 років. У компанії сподіваються почати вакцинацію підлітків до початку наступного навчального року. Наразі вакцина дозволена для людей віком від 16 років.

Окрім цього, минулого тижня розпочалися дослідження ефективності та безпечності вакцини Pfizer для дітей у віці від 6 місяців до 11 років. Перші діти віком від 5 до 11 років отримали щеплення. Pfizer планує розпочати дозування для 2–5-річних дітей наступного тижня, а пізніше – для учасників віком від 6 місяців до 2 років. Компанія збирається залучити до випробування 4644 дітей та очікує на результати до кінця 2021 року.


Україна отримає майже один мільйон доз вакцини Pfizer до кінця червня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі