Міжнародна асоціація повітряного транспорту запустить додаток-проїзний квиток, у якому вказуватимуть дані про результати тесту на COVID-19 і вакцинацію, повідомляє Reuters.

Застосунок розробили для того, щоб пришвидшити процес реєстрації на польоти. Він буде доступний приблизно 15 червня 2021 року для користувачів Apple, а пізніше з’явиться й на Android-платформі. Наразі цифровий проїзний знаходиться на етапі тестування.

Електронний проїзний дозволить додати цифрову версію паспорта, до якого автоматично будуть підтягуватися дані про результати тесту або вакцинацію від COVID-19.

Як це працюватиме:

  • користувач укаже інформацію про політ;
  • додаток надасть деталі стосовно вимог для подорожі за вказаним напрямком;
  • якщо користувачеві потрібно буде здати тест на коронавірус, застосунок надасть перелік верифікованих центрів поблизу, у яких його можна зробити;
  • коли тест буде готовий, користувач отримає їх у додатку.

Після того, як розроблять паспорт вакцинації, користувач також зможе додати його в застосунок.

Під час реєстрації на політ користувач зможе показати додаток з усіма необхідними даними.

«Додаток досягне свого успіху лише після того, як авіакомпанії, різні країни й аеропорти приймуть його», – додали в асоціації.

Британський перевізник Virgin Atlantic 16 квітня випробує додаток на маршруті Лондон – Барбадос. Барбадос стане однією з перших країн, яка прийме цифровий проїзний на своєму кордоні.

Розробники зазначили, що «величезна кількість авіакомпаній зацікавлені в користуванні програмою».


У ЄС показали, як можуть виглядати «зелені сертифікати». Їх планують запустити 15 червня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: скриншоти з відео IATA