Україна отримає майже один мільйон доз вакцини Pfizer до кінця червня 2021 року, повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Ми отримали підтвердження від глобальної ініціативи COVAX про виділення Україні ще майже одного мільйона доз вакцини Pfizer, яка буде поставлена траншами до кінця червня», – сказав Ляшко.

За словами санітарного лікаря, 117 тисяч доз вакцини Pfizer у межах програми COVAX надійде в Україну найближчим часом. Попередньо – це протягом кількох тижнів.

Також у межах ініціативи COVAX Україна отримає отримає 1,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca, виробленої на корейському майданчику, до кінця травня. Перший транш у 360 тисяч уже готові відвантажити, очікують на реєстрацію в офісі AstraZeneca в Україні.

Окрім цього, Україна отримає ще 1,7 мільйона доз китайської вакцини CoronaVac компанії Sinovac Biotech.


Наразі в Україні роблять щеплення лише однією вакциною – AstraZeneca (Covishield), виготовленою в Індії за британським рецептом. Від початку вакцинації щеплення отримали 231 566 людей , із них двоє завершили вакцинацію, тобто отримали дві дози.

Найближчим часом розпочнуть робити щеплення маломобільним групам населення китайською вакциною CoronaVac від компанії Sinovac Biotech. Перші 215 тисяч доз прибули. Наразі цей препарат проходить завершальну стадію погодження ВООЗ для екстреного застосування.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Pfizer