Між Києвом і Броварами запустять пряму електричку, повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

На маршрут мають вийти вісім модернізованих потягів, кожен із яких матиме 10 вагонів.

Перший та останній вагони обладнають платформами та місцями для людей з інвалідністю. Також нові вагони стануть зручними для велосипедистів, каже Сапожко.

 Станція в Броварах. Електричку хочуть запустити з нової платформи, яку мають побудувати поруч зі стадіоном «Спартак». Звідти можна буде пішки дійти до центру, масиву та району Ярослава Мудрого-Грушевського.

 Станція в Києві. Є дві пропозиції: сполучити Бровари через станцію «Дарниця» з Центральним залізничним вокзалом або пустити в напрямку станції «Почайна».

Зацікавлених пасажирів просять долучитися до обговорення оптимального маршруту та зручного графіку руху, яке незабаром організують на сайті міської ради.

«Реалізація проєкту допоможе розвантажити пасажиропотік у години «пік» і значно зекономить час на дорогу, адже за 20–30 хвилин можна буде дістатися правого берега Києва без пересадок», – каже міський голова Броварів.

Вартість проїзду складе близько 15 гривень.


Запуск модернізованої електрички з Києва до Ірпеня й Бучі «Укрзалізниця» перенесла на 15 березня.


Міська електричка – наймолодший вид громадського транспорту в Києві, їй лише 12 років. Який вигляд вона має зараз, як працює та хто нею користується, читайте в репортажі The Village Україна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Ігор Сапожко