Проїзд у маршрутках не подорожчав з 8 до 10 гривень, повідомив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко в коментарі «Фактам ICTV».

За його словами, київська влада пішла їм назустріч. З 26 березня в Києві послабили карантинні обмеження з перевезення пасажирів. Якщо раніше можна було перевозити 50% сидячих місць, то наразі це 50% від загальної кількості пасажиромісткості.

Однак це не остаточне рішення. Наступного тижня планують провести зустріч міської влади з перевізниками й обговорити зростання вартості проїзду.


Ціни планували підвищити на 30–40 маршрутах громадського транспорту в приватних перевізників через зростання ціни на паливо.

У серпні 2020 року приватні перевізники заговорили про підвищення цін на поїздки до 10 гривень. Тоді це пояснювали карантинними обмеженнями. Асоціація перевізників також просила міську адміністрацію компенсувати перевезення пільговиків, встановити економічно обґрунтований регульований тариф і посприяти в отриманні кредитів на закупівлю нового транспорту.

У грудні 2020 року директор компанії «Трансгруп» Володимир Назаренко повідомив, що проїзд у маршрутках Києва й області може подорожчати й до 12 гривень. Тоді ціни планували підняти в першому кварталі 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Київпастранс»