«Укрзалізниця» пояснила, у яких регіонах України обмежено рух потягів у зв’язку з епідеміологічною ситуацією.

Чернівецька, Івано-Франківська, Житомирська та Закарпатська області: обмеження на продаж квитків, а також висадку й посадку подовжено до 6 квітня включно. Призначено вісім спеціальних рейсів на Закарпаття та в Чернівецьку область.

Миколаївська область: до 1 квітня включно обмежень не буде.

Львівська область: до 30 березня включно обмежень не буде.

Київ та Київська область, Сумська область, Одеська область: обмежень немає.

Чернігівська область: хоча обмеження «червоної» зони запроваджують там з 29 березня, поки обмеження висадки і посадки на потяги не буде.

Інші області не перебувають в «червоній» зоні, тож там теж обмежень немає.


З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу.

Спочатку був один перелік обмежень, що діють у кожній із карантинних зон. Але 9 березня Кабмін додав до обмежень скасування роботи транспорту. Утім 22 березня уряд вирішив, що остаточне рішення щодо транспорту будуть ухвалювати місцеві органи влади.

Відповідно до останнього оновлення на сайті МОЗ за 27 березня, в Україні 10 «червоних» регіонів: Київ, Київська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька області. Хоча в Чернігівській області запровадили обмеження «червоної» зони, МОЗ віднесло її до «помаранчевої» зони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Vivan755, Wikimedia