Миколаївську та Черкаську області віднесли до «червоної» зони епідеміологічної небезпеки. МОЗ оновило перелік.

Станом на 25 березня в «ЧЕРВОНІЙ» ЗОНІ перебувають одинадцять регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Черкаська та Чернівецька області.

У «ПОМАРАНЧЕВІЙ» ЗОНІ 13 областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська.

У «ЖОВТІЙ» ЗОНІ залишилася Херсонська область.


З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу.

Спочатку був один перелік обмежень, що діють у кожній із карантинних зон. Але 9 березня Кабмін додав до обмежень скасування роботи транспорту. Утім 22 березня Кабмін вирішив, що остаточне рішення щодо транспорту будуть ухвалювати місцеві органи влади.

У Києві з 20 березня 2021 року почали діяти жорсткі обмеження карантину. Посилення карантину діятиме до 9 квітня включно. Поки що транспорт у Києві працюватиме. Проте міська влада не виключає його зупинку.

Також в Україні в «червоних» зонах заборонили ходити без масок на територіях загального користування, де не вдається дотримуватися соціальної дистанції.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна