Міський голова Києва Віталій Кличко назвав маніпуляцією намір Асоціації перевізників Києва та Київської області звернутися до влади столиці з проханням заборонити роботу маршруток.

«Приватні маршрутки – це транспорт приватних перевізників. Вони повинні вирішувати на власний розсуд, чи працювати їм. А вимагати заборони маршрутних перевезень – це маніпуляція», – сказав Кличко.

«У принципі тоді ми його почули», – сказав на це в коментарі The Village Україна керівник Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко. Але додав, що таке рішення було б «некоректним» стосовно пасажирів та умов договорів перевізників із КМДА.

«У нас укладені договори з КМДА. Якщо завтра, наприклад, один маршрут не виїжджає, це порушення умов договору. І КМДА за невиконання якихось умов договору має право розірвати договір із перевізником», – пояснив він.

Водночас міський голова не виключає, що, можливо, увесь громадський транспорт Києва доведеться зупинити. Якщо ситуація з коронавірусом буде погіршуватися й дійде до критичної межі, таке рішення можливе.


24 березня 2021 року Асоціація перевізників Києва та Київської області розповіла про свій намір просити КМДА, щоб їм офіційно дозволили не виконувати рейси на час карантинних обмежень, тому що це збитково.

«Ми будемо просити міську владу, щоб нас офіційно зупинили до закінчення карантинних обмежень. Причина в тому, що нас зобов’язують возити по 11 пасажирів в одному автобусі, а це не дозволяє навіть компенсувати витрати на пальне», – повідомив керівник асоціації Ігор Мойсеєнко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі