Асоціація перевізників Києва та Київської області проситиме КМДА, щоб їм офіційно дозволили не виконувати рейси на час карантинних обмежень. Про це The Village Україна повідомив керівник асоціації Ігор Мойсеєнко.

«Ми будемо просити міську владу, щоб нас офіційно зупинили до закінчення карантинних обмежень. Причина в тому, що нас зобов’язують возити по 11 пасажирів в одному автобусі, а це не дозволяє навіть компенсувати витрати на пальне», – сказав він.

За його словами, із ранку 24 березня співробітники поліції склали більше 100 протоколів на водіїв через зайвих пасажирів.

«Водії відмовляються виходити на рейси, оскільки протоколи складають саме на них. Постійні конфлікти виникають із водіями. Водії виганяють пасажирів, а пасажири не хочуть виходити. Постійні перепалки. У двох автобусах уже навіть побили скло на дверях», – додав Мойсеєнко.

Це стосується лише приватних перевізників, а не комунального транспорту, якому збитки компенсують із міського бюджету. За оцінками асоціації, приватні компанії перевозять близько 30–40% пасажирів у Києві. За ними закріплені 150 маршрутів і приблизно 1600 автобусів.

На момент публікації новини асоціація ще не звернулася до КМДА, а тільки готувала офіційний лист.


У Києві з 20 березня запровадили посилений карантин. Роботу громадського транспорту не зупинили, але обмежили кількість пасажирів – дозволяється перевозити лише 50% від місць сидіння.

Спочатку в Асоціації перевізників Києва та Київської області заявили, що підвищуватимуть ціну на проїзд в маршрутках до 10 гривень з 27 березня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі