У «червоних зонах» на територіях загального користування, можна не носити маски, якщо вдається дотримуватися соціальної дистанції 1,5 метра, уточнили МОЗ у коментарі для BBC Україна.

У МОЗ зазначили, що вимога носити маску або респіратор у громадських місцях (у парках, на вулицях) у «червоних зонах» діє лише за умови, коли не вдається дотримуватися соціальної дистанції 1,5 метра. Тобто якщо ви в парку на самоті, то маску можна не одягати.


23 березня 2021 року Кабмін заборонив ходити без масок у «червоній» зоні на територіях загального користування. Зокрема, це парки, вулиці, площі, набережні, прибудинкові території, пляжі, кладовища тощо.

За відсутність маски в громадських місцях «червоної» зони, де неможливо дотримуватися соціальної дистанції 1,5 метра, штрафуватимуть порушників, які не будуть реагувати на зауваження правоохоронців.

Поліція буде проводити роз’яснення, чому носити маску важливо для здоров’я, каже Тракало. Додаткових поліцейських для стеження за масковим режимом залучати не будуть, оскільки на вулицях є патрулі. Вони будуть робити зауваження за ігнорування масок.

Якщо порушник на зауваження одягнути маску реагувати не буде, то на місці поліція виписуватиме протокол про штраф у 170 гривень або постанову про штраф у 17 тисяч, якщо порушення було в громадському транспорті або державній установі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі