За відсутність маски в громадських місцях «червоної» зони штрафуватимуть порушників, які не будуть реагувати на зауваження правоохоронців, повідомив заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало в коментарі «УП».

Поліція буде проводити роз’яснення, чому носити маску важливо для здоров’я, каже Тракало. Додаткових поліцейських для стеження за масковим режимом залучати не будуть, оскільки на вулицях є патрулі. Вони будуть робити зауваження за ігнорування масок.

Якщо порушник на зауваження одягнути маску реагувати не буде, то на місці поліція виписуватиме протокол про штраф у 170 гривень або постанову про штраф у 17 тисяч, якщо порушення було в громадському транспорті чи державній установі.


23 березня 2021 року Кабмін заборонив ходити без масок у «червоній» зоні на територіях загального користування. Зокрема, це парки, вулиці, площі, набережні, прибудинкові території, пляжі, кладовища тощо.

Станом на 24 березня в «червоній» зоні перебувають дев’ять регіонів: місто Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна