Архітектурна студія ABIBOO показала свої візуалізації для першого міста на Марсі в межах конкурсу, який організувало «Товариство Марса», пише designboom.

Проєкт міста «Нюва» розробляли з міжнародною командою науковців.

Загалом проєкт включає п’ять міст, столицею серед яких буде Нюва. Разом вони розраховані на мільйон мешканців.

Зважаючи на атмосферу Марса, архітектори пропонують розташувати місто вертикально всередині скелі, щоб убезпечити людей від надмірного атмосферного тиску та радіації.

«Якби ми будували будівлі на Марсі, як на Землі, вони б вибухали від тиску», – пояснюють в ABIBOO.

Місто складатиметься з вбудованих у скелю «капсул», які матимуть діаметр 10 метрів і довжину 60 метрів.

У проєкті передбачили системи для вироблення кисню, чистої води та їжі. Більшість кисню вироблятимуть рослини, розташовані в капсулах міста. Їжа буде на 90% рослинною, а електроенергію вироблятимуть сонячні панелі.

Усі модулі містять зелені зони й міські сади з тваринами та водоймами, а також заклади мистецтва. У долині міста є лікарні, школи й університети, спортивні та культурні заклади, торгові площі та залізничні станції, які пов’язані з космічним шатлом.

Між приміщеннями можна буде пересуватися на швидкісних ліфтах.


2 березня засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив, що створює нове місто в США. Воно називатиметься Starbase («Зоряна база»). Його мають побудувати в техаському окрузі Кемерон, де знаходиться випробувальний полігон SpaceX.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі