У КМДА не виключають повернення до спеціального режиму роботи транспорту, якщо ситуація із захворюваністю на COVID-19 погіршиться, заявив перший заступник голови адміністрації Микола Поворозник.

Він закликав компанії перевести працівників на дистанційний режим, щоб не створювати натовпи в транспорті. За словами Поворозника, поки що спецперепустки до транспорту вводити не планують, але такий сценарій можливий:

«Якщо ситуація не буде йти на краще в частині захворювання та госпіталізації, то будемо вводити й спецперепустки, аж до зупинки транспорту й уведення спеціального режиму роботи транспорту», – сказав він в ефірі каналу «Україна 24».


У Києві з 20 березня ввели посилений карантин, який триватиме до 9 квітня. Крім цього, місто потрапило до «червоної» зони за поділом МОЗ. Обмеження «червоної» зони мали набути чинності 23 березня, серед них було скасування роботи транспорту. Однак напередодні, 22 березня, Кабмін переглянув перелік заборон «червоної» зони, встановивши, що остаточне рішення про роботу транспорту в «червоних» зонах ухвалюватиме місцева влада. У КМДА вирішили, що транспорт з 23 березня працюватиме, однак із 50% заповненістю місць для сидіння. Через це за зупинках транспорту утворилися черги з десятків людей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Київський метрополітен», Анна Бобирєва для The Village Україна