Громадський транспорт у Києві не припинятиме свою роботу, незважаючи на те, що місто опинилося в «червоній» карантинній зоні.

Таке рішення ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Згідно з карантиннимим обмеженнями кількість пасажирів у громадському транспорті не має перевищувати 50% від передбачених у салоні місць.


Міністерство охорони здоров’я 19 березня віднесло Київ до «червоної» зони епідеміологічної небезпеки. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що обмеження «червоної» зони мають запровадити в столиці з 23 березня. Одним з обмежень «червоної» зони, які раніше встановив Кабмін, була заборона регулярних і нерегулярних пасажирських перевезень. Утім 22 березня уряд вирішив, що рішення щодо роботи транспорту в «червоній» зоні остаточно будуть ухвалювати на місцевому рівні. Це стосується як міського транспорту, так і залізничного.

У Києві ще з 20 березня діє посилений карантин, який ввела КМДА. Він передбачає закриття кафе, ресторанів, басейнів, ТРЦ, закладів культури, скасування масових заходів та обмеження кількості людей у транспорті (але не повне скасування його роботи). Після того, як Київ потрапив до «червоної» зони карантину, у КМДА заявляли, що транспорт у столиці працюватиме. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Київський метрополітен», Анна Бобирєва для The Village Україна