Туреччина вийшла зі Стамбульської конвенції, повідомляє Anadolu. А в 2011 році країна першою ратифікувала конвенцію Ради Європи про попередження та протидію насильству щодо жінок та домашньому насильству.

Указ про вихід із конвенції підписав президент країни Реджеп Таїп Ердоган. Права жінок забезпечені внутрішнім законодавством, особливо Конституцією Туреччини, пояснила міністерка сімї, праві та соціальних служб Зехра Зумрут Сельчук.

Незважаючи на те, що Туреччина виходить зі Стамбульської конвенції, країна продовжить боротьбу з насильством стосовно жінок, додала міністерка.  


Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, або Стамбульська конвенція цеміжнародна угода Ради Європи щодо насильства проти жінок та домашнього насильства, відкрита для підписання 11 травня 2011 у Стамбулі. Конвенція набрала чинності 1 серпня 2014 року. 

Її ратифікували в 34 країнах, але досі не зробили цього в Україні. В Україні петицію щодо ратифікації конвенції зареєстрували в лютому 2020 року. Вона зібрала 25 тисяч необхідних підписів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: Анна Бобирєва для The Village Україна