О 01:00 20 березня в будинку на вулиці Симона Петлюри, 29, у Шевченківському районі Києва, почали демонтаж вікон, повідомляє юрист, журналіст Дмитро Перов. На його місці забудовник ZIM Group планує побудувати Apart Hotel Times. При цьому демонтаж незаконний, каже Перов.

Демонтаж вікон у будинку на вулиці Симона Петлбри, 29. Фото: Ілля Соловйов, Facebook

що це за будинок

Будинок розташований біля Центрального залізничного вокзалу. Він спроєктований архітектором Олександром Вербицьким, каже киянин Alvar Aalto. Саме Вербицький займався конкурсним проєктом Київського вокзалу у 1927–1932 роках. Будинок №29 був «домінантою Привокзальної площі».

Будинок №29 на вулиці Симона Петлюри. Фото: Олекса-Київ, вікіпедія

Що відбувалося з будинком до 2021 року

У 2018 році ТОВ «Приват» отримало дозвіл від Департаменту містобудування КМДА на реконструкцію будівлі під готель. Компанія орендувала землю для експлуатації та обслуговування адміністративної будівлі на Петлюри, 29. Але в серпні 2020 року Київрада в односторонньому розірвала договір оренди землі з ТОВ «Приват».

що планують побудувати замість будинку №29

Компанія ZIM Group планує тут побудувати Apart Hotel Times.

Візуалізація Apart Hotel Times. Фото: ZIM Group

За словами забудовника, в готелі буде 15 поверхів, де розмістять 352 номери. Однак якщо порахувати кількість поверхів на візуалізації, їх виходить щонайменше 25.

Крім цього, у приміщенні готелю буде комерційна нерухомість. Зокрема, для ресторанів та офісів.

Редакція The Village Україна звернулася за коментарем в Департамент містобудування та архітектури КМДА.


Редакція The Village Україна писала інструкцію-пояснення, що робити, якщо бачете, що в Києві руйнують історичну будівлю. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаAlvar Aalto, Facebook