В Україні створили перший приватний гірничо-металургійний університет «Метінвест Політехніка», який видаватиме дипломи держзразка.

Кампус університету будують за дизайн-проєктом нідерландського бюро MASA Architects, який розробив японський архітектор Хірокі Мацуура. Ось який він матиме вигляд:

Виш готуватиме фахівців із матеріалознавства, металургії, комп'ютерних наук, автоматизації виробничих процесів, економіки, екології, хімічних технологій та інженерії, архітектури і цивільної інженерії, охорони праці та гірничої справи.

Навчальні програми розробляють 11 докторів і 18 кандидатів наук з урахуванням сучасних вимог бізнесу. У розробці бере участь Європейське співтовариство з охорони праці (ESOSH).

Із третього курсу теоретичні знання студентів будуть підкріплювати практичними заняттями і стажуваннями на підприємствах Метінвесту.

До створення лабораторій вишу долучилися такі виробники технологій і обладнання як Siemens, Schneider Electric, Honeywell Ukraine і Festo. IT-інфраструктуру розробляє Microsoft.

Перших 200 студентів планують прийняти у 2022 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Метінвест