У Європейському Союзі погодили запуск системи реєстрації для подорожей до ЄС громадян третіх країн, повідомляє пресслужба Європейської комісії.

Європейська система інформації про подорожі й авторизації (ETIAS) передбачає обов’язкову реєстрацію для громадян третіх країн, із якими ЄС має безвізовий режим.

Відповідно до цього громадяни третіх країн, які будуть їхати в ЄС, повинні зареєструватися й отримати дозвіл перед тим, як вирушити в подорож. Щоб зареєструватися, потрібно заплатити 7 євро.

За допомогою ETIAS будуть перевіряти мандрівників на те, чи були порушення міграційного законодавства ЄС і чи має людина «медичну загрозу». 


Пропозицію створення Європейської системи інформації й онлайн-авторизації подорожей запропонували в ЄС у 2018 році. ОНЛАЙН-РЕЄСТРАЦІЯ МАЄ ЗМЕНШИТИ ЧЕРГИ ТА ЗАТРИМКИ НА КОРДОНІ. Це також полегшить роботу прикордонників. Таким способом ЄС прагне посилити безпеку своїх кордонів, знизити нелегальну міграцію та захистити систему охорони здоров’я. Детальніше ми писали про це тут.

Також Європейська комісія представила концепцію єдиних цифрових зелених сертифікатів (Digital Green Certificate), які мають сприяти вільним подорожам країнами Євросоюзу під час пандемії COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі