Через погіршення епідеміологічної ситуації в країні та збільшення кількості нових випадків COVID-19 деякі міста й області України вводять додаткові карантинні обмеження.

Львів

Львівська область перебуває в «помаранчевій» зоні. Але з 19 до 28 березня на території Львова діятиме посилений карантин:

  • для учнів 1−4 класів канікули розпочнуться 19 березня та триватимуть до 28, 5−11 класи навчатимуться онлайн;
  • закривають заклади культури: музеї, театри, кінотеатри;
  • не працюватимуть ТРЦ, за винятком продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів;
  • кафе і ресторани працюватимуть тільки на виніс;
  • усі спортивні змагання переносять або скасовують, відвідування спортзалів і басейнів можливе лише за попереднім записом;
  • перукарні також працюватимуть лише за попереднім записом.

У Львівській області також ввели суворі обмеження з 19 по 29 березня.

Полтава

Полтавська область теж у «помаранчевій» зоні карантину. Але в обласному центрі з 18 березня тимчасово припинили роботу театри, музеї та бібліотеки, скасували концерти.

З 22 березня в школах Полтави розпочинаються канікули щонайменше на один тиждень. Якщо ситуація із захворюваністю не стабілізується, то після їх закінчення школярів переведуть на дистанційне навчання.

Вінниця

У Вінниці через різке погіршення ситуації з COVID-19 додаткові обмеження запровадили ще з суботи 13 березня. У місті заборонено проводити масові культурні та розважальні заходи, а також не дозволена робота спортивних закладів.

Водночас Вінницька область перебуває в «помаранчевій» зоні.

Харків

У Харківській області з 18 березня також посилили карантин, хоча регіон знаходиться в «жовтій» зоні. У Харківській області:

  • кінотеатри й інші заклади культури працюватимуть з наповненістю залів до 50%;
  • спортивні зали та фітнес-центри можуть працювати лише, якщо на одну людину виділять площу 10 метрів квадратних. Басейни: не більше чотирьох осіб на одній доріжці для індивідуальних занять або шість для груп;
  • весняні канікули в Харкові розпочнуться на тиждень раніше, із 22 березня. Поки що не відомо, скільки часу вони триватимуть.

Миколаїв

З 17 березня учнів позашкільних і загальноосвітніх закладів у Миколаєві перевели на дистанційне навчання. Виняток – учні 1–4 класів. А з 22 березня по 3 квітня в школах Миколаєва триватимуть канікули.


Міністерство охорони здоров’я 17 березня оновило розподіл регіонів України на карантинні зони. Лише чотири області залишилися «жовтими»: Дніпропетровська, Кіровоградська, Рівненська та Харківська області. 17 регіонів – «помаранчеві», а в чотирьох областях діють обмеження «червоної» зони: у Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській і Чернівецькій.

З 20 березня до 9 квітня включно жорсткий карантин запроваджують у Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі