Громадська організація Максима Бахматова «Офіс трансформації» створила онлайн-мапу, на якій вказала місця, де працюють нелегальні паркувальники.

Також на інтерактивній мапі зазначені неактивні паркомати (понад 30 штук у центрі столиці) та місця для паркування, які незаконно заблокували ресторани чи організації.

За даними «Офісу трансформації», КП «Київтранспарксервіс», що відповідає за систему паркування в столиці, працює лише на частині своїх майданчиків із 3 тисячами машиномісць, тоді як за ним закріпили понад 11 тисяч машиномісць.

В організації стверджують, що через це паркувальні місця в столиці взяли під контроль шахраї, які вимагають від водіїв 40–60 гривень за день паркування. Популярною в них є послуга «бронювання», яка полягає в тому, що «чорний» паркувальник притримує певне місце для конкретної людини, не допускаючи туди інших водіїв.


Займатися організацією паркувальних майданчиків і контролювати оплату за паркування в Києві (зокрема запроваджувати автоматизовану системи сплати) має комунальне підприємство «Київтранспарксервіс».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка«Київтранспарксервіс»