У Києві до стабілізації епідемічної ситуації заборонили доступ глядачів на футбольні матчі, повідомляє КМДА.

«У столиці ситуація з розповсюдженням хвороби складна. Щодня збільшується кількість хворих, зокрема й тих, хто потребує госпіталізації. Лікарні наповнені пацієнтами як ніколи. Багато пацієнтів у важкому стані та потребують кисневої підтримки», – пояснив рішення перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Рішення ухвалили напередодні матчу 1/8 фіналу Ліги Європи між «Шахтарем» і «Ромою», що відбудеться на НСК «Олімпійський» 18 березня, о 19:55. У КМДА вважають, що скупчення вболівальників на матчі призведе до вибуху захворюваності.

НСК «Олімпійський». Фото: Валерий Дед, Wikimedia

Міський голова Києва Віталій Кличко 16 березня звернувся до уряду з проханням запровадити додаткові карантинні обмеження в столиці. Матч між «Шахтарем» і «Ромою» мер назвав можливим «другим Буковелем» (курорт Буковель звинувачували в недотриманні карантинних обмежень, що, імовірно, могло призвести до піку захворюваності в Івано-Франківській області) та закликав не допустити цього. Наступного дня прем’єр Денис Шмигаль відповів, що органи місцевої влади самі уповноважені запроваджувати нові заходи, їм не треба чекати на рішення уряду, щоб зупинити поширення епідемії.

За даними ЗМІ, до Києва також збиралися перенести матчі збірної України з Фінляндією та Казахстаном. Ці матчі відбіркового турніру до ЧС-2022 мали відбутися у Львові, де 17 березня також посилили карантин і заборонили всі масові заходи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі