Національна поліція України й компанія EUAM Ukraine запустили кампанію з підвищення рівня безпеки дорожнього руху «Пристібайся – не жахайся».

У межах проєкту 17 березня на Софійській площі в Києві встановили демонстраційну зону з симулятором, де можна безпечно відчути на собі, що відбувається з людиною під час аварії. Зіткнення, яке імітує симулятор, відбувається на швидкості 8–16 км/год. Проте експериментатор відчуває силу поштовху в п’ять разів більшу за масу його тіла. Під час реального зіткнення маса пасажира зростає більше ніж у 40 разів.

У Києві симулятор також можна буде випробувати на Контрактовій площі 20 та 28 березня, із 12:00 до 16:00, і 3 квітня, із 12:00 до 16:00, на ВДНГ.

Кампанія розпочинається з Києва й передмість, а згодом охопить інші міста в регіонах, зокрема в Одесі, Маріуполі, Львові та Харкові. Заходи триватимуть до середини травня 2021-го. Її запускають для того, щоб заохотити якомога більше українців пристібатися пасками безпеки, зокрема й на задніх сидіннях.


16 лютого 2021 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт №2695, у якому йдеться про підвищення штрафів за невикористання ременів безпеки з 51 гривні до 510 гривень.

За даними дослідження 2020 року, близько 75% українських водіїв не користуються ременями безпеки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Національна поліція України