Оновлена Комісія зі встановлення категорій («зірок») готелям та іншим об'єктам для тимчасового проживання проведе перше засідання 16 березня, повідомляє Мінкульт.

Комісію перевели з Міністерства економіки до Міністерства культури, де вона працюватиме в складі Державного агентства розвитку туризму.

Що змінилося:

 Юридичний статус. Тепер комісія керується нормативно-правовим актом, виданим Мінкультом і зареєстрованим Міністерством юстиції. Раніше її діяльність регулював лише внутрішній організаційно-розпорядчий документ.

 Склад. Зі складу комісії вилучили представників органів стандартизації та сертифікації, які брали участь в консультаціях на початку реконструкції чи будівництва закладу тимчасового розміщення, у проміжній оцінці відповідності готелю очікуваній категорії. І водночас ухвалювали рішення про присвоєння категорії у складі вищезгаданої комісії – це створювало конфлікт інтересів.

 Прозорість. Усі засідання комісії обіцяють транслювати онлайн (перше – 16 березня з 13:00 до 17:00 на Facebook-сторінці ДАРТ)

«Маємо 75 заявок від готельєрів на присвоєння зірок. Зараз такі категорії з п’яти тисяч закладів розміщення в Україні мають не більше двохсот. Велика частина заявок подана вперше, у частини учасників ринку вже закінчується строк дії ліцензій, деякі потребують категоризації для відкриття гральних закладів», – кажуть у Держагентстві розвитку туризму.

Тризірковий готель «Мир» у Києві. Фото: Анастасія Дейна

У лютому 2021 року київські готелі «Либідь» і «Русь» першими отримали дозволи на відкриття казино. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анастасія Дейна