​​Україна видаватиме міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Про це повідомив головний санлікар Віктор Ляшко, передає «Коронавірус_інфо».

«Якщо певна країна вимагатиме під час перетину кордону міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19, українці отримуватимуть таку безкоштовну довідку в два кліки», – ідеться в повідомленні.

За словами Ляшка, міжнародними медико-санітарними правилами чітко визначено вимоги до міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Тому жодних інших «імунних паспортів» Україна не впроваджуватиме.

«Але впроваджувати та вимагати довідку про щеплення проти COVID-19 зараз не варто. Я повністю поділяю думку голови Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге, який публічно застерігає Єврокомісію від планів запровадити документи про вакцинацію проти COVID-19», – підкреслив Ляшко.


За прогнозами міжнародного агентства S&P Global Ratings, до середини 2021 року щеплення проти COVID-19 отримає менше 3% населення України. Станом на 15 березня першу дозу вакцини отримали 53 155 жителів України (для повної вакцинації необхідно отримати дві дози).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі