Болгарія 1 травня планує почати літній туристичний сезон, повідомляє міністерка туризму Болгарії Маріяна Ніколова.

Сезон відкриють із карантинними обмеженнями й дотриманням заходів санітарно-епідеміологічної безпеки.

Міністерка розповідає, що рішення про запуск туристичного сезону 1 травня було узгоджене з органами охорони здоров’я та МЗС Болгарії. У понеділок, 15 березня, затвердять правила щодо об’єктів розміщення, ресторанів і кафе, а також місць для розваг туристів.

За її словами, сезон розпочнуть трохи раніше звичайного, щоб забезпечити стабільну роботу галузі й дотримання заходів безпеки, запропонованих органами охорони здоров’я. Вимоги для в’їзду туристів до Болгарії вже розроблені й узгоджені.

«Наступного тижня Євросоюз ухвалить рішення щодо «сертифікату про стан здоров’я», і болгарський уряд підтримає цю позицію», – сказала міністерка.

Місто Бургас у Болгарії

Міністр охорони здоров’я Болгарії Костадін Ангелов уточнив, що для туристів, які хочуть відвідати республіку, буде передбачено «зелений коридор».

Також він наголосив, що паспорти вакцинації можуть дозволити відвідати Болгарію тим, хто вже перехворів коронавірусом і має антитіла, вакцинованих туристів, а також тих, у кого негативний результат ПЛР-тесту.


З 1 березня 2021 року для громадян України почав діяти безвізовий режим із Гренадою та кількома островами Карибського басейну, які входять до складу Нідерландів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі