Закохані харків’яни Олександр Кудлай і Вікторія Пустовітова, які скували себе ланцюгом на 14 лютого, протримались так уже місяць.

Загалом пара хоче прожити так три місяці.

Їхню історію можуть внести у Національний реєстр рекордів України: представники реєстру поставили пломбу на ланцюг, яка має підтвердити, що ланцюг не знімали потайки.

За словами Олександра, через місяць експерименту їм стало легше співіснувати фізично, але морально іноді складно.

Експеримент влаштували, щоб навчитися вирішувати конфлікти, не біжучи один від одного, а проговорюючи проблеми. Щоб через дрібну сварку раптом не втратити назавжди близьку людину.

«Оскільки ми часто сваримося і все намагаємося один від одного кудись піти, зробити тепер це буде неможливо. Кількість часу, який піде на те, щоб роз'єднати цей ланцюг у пориві злості – нам цього часу вистачить, щоб ми охолонули», – казав Олександр на початку експерименту.

Щоб було зручно (і можливо) одягати-знімати одяг, його до експерименту підготували в ательє.

Водночас психолог Максим Жидко, подивившись відеозаписи з парою (зокрема, їхні сторіз, де Олександр не ввічливо віддає накази Вікторії), каже, що у стосунках є ознаки партнерського «насильства».

«Це той випадок, коли внутрішні почуття – теплота, турбота та інші ознаки справжніх відносин кохання підмінюються зовнішнім – ланцюгами або іноді штампами у паспорті, валентинками, іншими атрибутами кохання», – додає психолог.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Instagram-акаунт пари @wecontacted