У 2020 році Київ спрямував до держбюджету 562 мільярди гривень зібраних податків, водночас залишити собі зміг тільки 49 мільярдів. За кошт трансфертів із держбюджету столиця отримала 8,5 мільярда.

Таку статистику мер Києва Віталій Кличко оприлюднив під час обговорення проєкту звернення Київради до президента та парламента щодо внесення до Конституційного Суду України подання про визнання неконституційною норму Бюджетного кодексу про зарахування до бюджету столиці всього 40% ПФДО, коли до бюджетів інших міст зараховують 60%.

«Давайте відверто говорити, що Київ формує більшу частину держбюджету. Але нам потрібні справедливі умови формування бюджету столиці. Бо багато питань, що стосуються забезпечення життєдіяльності міста, ми не можемо реалізувати через недостатність фінансового ресурсу», – пояснює Кличко.


Дедлайн подання проєктів до Громадського бюджету Києва на 2022 рік відтермінували до 25 квітня 2021 року. Кожен киянин має можливість запропонувати ідею для поліпшення життя в місті, подавши проєкт до Громбюджету: проєкти, які набирають найбільше голосів, отримують гроші на реалізацію з міського бюджету.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі