У Національному музеї народної архітектури та побуту України, розташованому в київському Пирогові, планують створити Музей кримськотатарської культури. Про це повідомив директор Кримського будинку Ахтем Сеітаблаєв на відкритті виставки «Вірність собі не злочин» в МЗС України, передає «Інтерфакс».

«Я дуже вдячний, що ще одним майбутнім кроком для того, щоб ми якомога більше знали одне про одного, могли гідно презентувати культуру кримських татар (бо культура – це, можливо, один із найміцніших інструментів для ідентифікації самого себе), стане музей кримськотатарської культури, який ми разом із МЗС, Українським інститутом, Міністерством культури мріємо побудувати на території музею етнографії «Пирогів», – сказав Сеітаблаєв.


1 березня повідомляли, що до власності міста повернули ділянку в музеї «Пирогів» вартістю 800 мільйонів гривень: суд скасував право приватного підприємства на користування ділянкою площею 43,4 гектара, яка належить охоронній території Національного музею народної архітектури та побуту України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Музей «Пирогів»