Авіакомпанія МАУ 7 березня провела свою першу екскурсію над Києвом, повідомляє avianews.com.

Політ відбувся на 116-місному Embraer 195. Квитки на рейс «Київ-Київ» розкупили за кілька днів після його анонсу.

Пасажири з обох бортів могли роздивитися на невеликій висоті різні райони Києва та пам'ятки архітектури – наприклад, Києво-Печерську лавру.

Під час рейсу на борту перебували семеро пілотів – троє керували літаком, четверо проводили екскурсію та розповідали про специфіку роботи авіації.

У світі такі рейси називають польотами в «нікуди». Вони популярні як в західних, так і східних країнах, особливо в епоху обмежень на авіаподорожі. Однак в Україні такий переліт здійснили вперше.

Політ тривав годину. У плані було показати пасажирам, окрім Києва, також Чорнобильську зону і Гостомель, однак цьому завадила хмарна погода.

Після польоту пасажирам провели екскурсію також найбільшим пасажирським літаком в Україні Boeing 777-200ER. Авіалайнер кілька місяців стояв на консервації в аеропорту Бориспіль, але спеціально для екскурсії його оживили, підключивши електрику.

Другий екскурсійний політ над Києвом відбудеться 13 березня, квитки на нього вже розкупили.


Напередодні Нового року МАУ пропонувала екскурсії-польоти над Києвом у якості святкових корпоративів. Вартість послуги була 2100 гривень за одне крісло.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: avianews.com