Представники української ЛГБТ-спільноти формують взвод Збройних сил України, повідомляє група «Військові ЛГБТ та наші союзники». Зокрема, пропонують підписати контракт із однією з мотопіхотних частин ЗСУ.

Логотип на формі військових представників ЛГБТ-спільноти. Фото: «Військові ЛГБТ та наші союзники», Facebook

При цьому особистість і підрозділ охочих вступити у частину ЗСУ залишатимуться в таємниці. Після бойового злагодження підрозділ виконуватиме завдання безпосередньо на лінії зіткнення, кажуть у групі.

Перед службою кожен боєць пройде співбесіду з командиром, отримає вишкіл та державну сертифікацію.

Частина штату вже відібрана, але ще є вакантні місця. Також до співпраці запрошують волонтерів.

Спочатку набір у частину ЗСУ не планували робити публічним, кажуть учасники групи «Військові ЛГБТ та наші союзники». Але «через поведінку опонентів рівності прав людини, радикальних організацій, що маніпулюють темою участі у війні своїх окремих учасників, нападають на громадян, заперечують рівність їхніх прав та свобод», набір вирішили зробити публічним.  

Для того, щоб підписати контаркт, потрібно написати на Facebook «Військові ЛГБТ та наші союзники» або на їхню електронну пошту.


Групу у Facebook «Військові ЛГБТ та наші союзники» створив колишній доброволець батальйону «Донбас» Віктор Пилипенко. Там зібралися ЛГБТ-ветеранів та військові. Мета групи в тому, щоб про те, що ЛГБТ-люди воюють за конституційні права громадян України, знало якомога більше людей, розповів Пилипенко.

Колона ЛГБТ-військових вирішила вперше пройти на Марші рівності у 2019 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка і фото«Військові ЛГБТ та наші союзники», Facebook