Вартість вакцини від коронавірусу в комерційних закладах становитиме від 300 до 1200 гривень, прогнозує прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Думаю, якщо вакцини від грипу або дифтерії в комерційному використанні коштують 3001200 гривень, то вакцина від COVID-19 буде в цих межах» сказав він в інтерв’ю «Фокусу».

Зараз ціна препаратів від COVID-19 у виробника коливається від 15 до 20 доларів, каже Шмигаль. 

«Ідуть випробування нових вакцин, виробники швидко розгортають потужності, за кілька місяців конкуренція буде дуже висока. Це збалансує ринок», вважає він.

Голова уряду пояснив, що зараз платно вакцинуватися від COVID-19 не можна, оскільки виробники препаратів співпрацюють лише з урядами країн. 

Раніше прем’єр Денис Шмигаль сказав, що всі охочі зможуть зробити щеплення до кінця 2021 року. Яким способом уряд збирається надати вакцини всім охочим, прем’єр не пояснив. Також він розповів, що вже влітку українці зможуть платно вакцинуватися.


23 лютого до України доставили перші 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу Oxford-AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India. Вартість препарату не розголошують. У Міністерстві охорони здоров’я кажуть, що такою є вимога виробників вакцини, а порушення може призвести до штрафів і розриву контрактів.

У січні 2021 року Україна домовилася про постачання майже 2 мільйонів доз вакцини китайського виробника Sinovac Biotech. Тоді повідомили, що вартість однієї дози препарату становитиме 504 гривні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі