24,1% українців готові вакцинуватися від COVID-19, якщо буде така можливість, свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

На запитання «Чи будете Ви вакцинуватися від коронавірусу, якщо буде така можливість?» 24,1% опитаних відповіли згодою. 60,2% сказали, що не робитимуть щеплення, а 15,7% не змогли відповісти.

Результати опитування КМІС щодо вакцинації

Опитування КМІС проводив із 23 лютого до 1 березня 2021 року по всій Україні за винятком тимчасово окупованих територій. Усього опитали 1207 людей. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,9%.


У січні 2021 року результати опитування соціологічної групи «Рейтинг» показали, що 52% українців не готові робити щеплення від COVID-19, навіть якщо вакцина буде безоплатна. У листопаді 2020 року 40% українців сказали, що не збираються робити щеплення від COVID-19 навіть безплатною вакциною. Водночас 55% українців були готові.

65% українців готові зробити щеплення від COVID-19, якби вакцина проти нього стала загальнодоступною та вважалася безпечною й ефективною. Такі результати глобального опитування Міжнародної асоціації Геллап.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що українці вже влітку 2021 року зможуть зробити платне щеплення від коронавірусу. Це насамперед буде стосуватися тих людей, які не ввійшли в перші хвилі безплатної вакцинації. А головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, у який випадках не варто робити щеплення проти COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі