На центральних вулицях Києва облаштують нові велосипедні доріжки, а також продовжать веломаршрути на проспекті Степана Бандери, Троєщині та Борщагівці, повідомили в КМДА.

Двостороння велодоріжка протяжністю 1,5 кілометра продовжить маршрут, який облаштували на проспекті Степана Бандери у 2020 році.

Кілометрова двостороння велодоріжка з’явиться на обох сторонах вулиці Милославської. Вона додасться до маршруту Троєщина – Європейська площа. А доріжка довжиною 2,3 кілометра на вулиці Борщагівській стане частиною веломаршруту Борщагівка – Центр.

Планують продовжити велодоріжку на вулиці Івана Франка, яка обєднає інфраструктуру на вулиці Липинського з бульваром Шевченка. А нова велодоріжка протяжністю 350 метрів на вулиці Андріївській стане частиною пішохідної зони проєкту «Київська вітальня».

Нова велосмуга з’явиться на вулиці Гарматній. Вона обєднається з велодоріжкою на проспекті Любомира Гузара. Також у КМДА обіцяють облаштувати велосмуги на вулицях Маршала Рибалка, Богдана Гаврилишина, Шолуденка й Пирогова. 

Упродовж 2021 року планують встановити 800 велопарковок біля обєктів соціально-культурної сфери у всіх районах міста.


До 2040 року загальна протяжність велодоріжок у Києві має становити 1185 кілометрів. Це передбачає план розвитку велосипедної інфраструктури міста, оприлюднений Інститутом Генерального плану міста Києва.

У 2021 році обіцяють облаштувати 62 кілометри веломаршрутів, а до 2025 року 375 кілометрів. Також план передбачає створення приміських і рекреаційних велодоріг.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі