В Україні проводиться дослідження імунітету до коронавірусу на вибірці із 10 тисяч осіб, повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише «Укрінформ». Зараз колективний імунітет становить приблизно 13–20%, додав керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганиченко.

Київська школа економіки вже розрахувала, що рівень імунітету до коронавірусу в Україні станом на березень 2021 року не перевищує 20%. Оскільки перехворіли 13–20% українців. Цей рівень Ганиченко називає «доволі низьким і далеким від колективного імунітету».

Заплановане всеукраїнське дослідження колективного імунітету інцюювала РНБО. Воно матиме дві складові – соціологічну та епідеміологічну, каже Ляшко.


Прем’єр Денис Шмигаль сказав, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, яка може призвести до чергового локдауну. Він пояснив, що зараз кілька областей перебувають у «червоній» зоні епідеміологічної небезпеки, а ще кілька регіонів – «на підході».

В Україні підтвердили два випадки британського штаму коронавірусу. Його виявили у хворих з Івано-Франківська. Вони знаходяться під наглядом лікарів.

У ВООЗ кажуть, що менше 10% населення планети мають антитіла до COVID-19. Єдиним способом досягти колективного імунітету там вважають вакцинацію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі