У грі про всесвіт Гаррі Поттера Hogwarts Legacy можна буде створити трансгендерного персонажа з чоловічим або жіночим голосом без зв’язку зі статтю, повідомляє Bloomberg.

Гравці зможуть обирати голос і статуру героя з можливістю створити персонажа з чоловічим або жіночим голосом незалежно від того, як виглядає їхнє тіло, розповідають люди, пов’язані з розроблнням гри.

Традиційного вибору статі в грі немає, замість цього будуть дві опції – чаклун і чаклунка. Це впливає на те, у яку спальню відправлять героя та як до нього будуть звертатися інші учні.

Hogwarts Legacy вийде у 2022 році. Розробники намагаються зробити гру максимально інклюзивною. За виробництво відповідає студія Avalanche Software.


У 2019 році авторку саги про Гаррі Поттера Джоан Роулінґ звинуватили в трансфобії та расизмі. З розробленням гри письменниця не пов’язана.

Hogwarts Legacy – це рольова гра про всесвіт Гаррі Поттера. Дія відбувається в Гоґвортсі XIX століття. Головний герой – учень школи, який має ключ до таємниці, що загрожує знищити магічний світ. Під час проходження гри герой буде досліджувати відкритий світ, прокачувати свого персонажа, варити зілля та вивчати заклинання. Також можна обирати факультет.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Hogwarts Legacy