Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що українці вже влітку зможуть зробити платне щеплення від коронавірусу. Це насамперед буде стосуватися тих людей, які не ввійшли в перші хвилі безкоштовної вакцинації. 

Зокрема, на думку міністра, уряд зможе продавати приватним клінікам залишки вакцини. Каже, що віддаватимуть за собівартістю. Ці клініки зможуть робити щеплення поза національним планом вакцинації. Зокрема, це дасть змогу щепитися українцям, яким це потрібно, наприклад, для туристичної мети.


23 лютого до України доставили перші 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу Oxford-AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India. А 24 лютого в країні почали робити щеплення.

Від початку кампанії щеплено 9568 осіб (вони отримали одну дозу препарату Covishield). Найбільше провакцинували людей у Донецькій області (840 щеплень).

Загалом МОЗ очікує отримати щонайменше 22,6 мільйона доз вакцин різних виробників. У грудні 2020 року глобальна ініціатива COVAX затвердила заявку України на отримання 8 мільйонів доз вакцини, проте сподівається отримати 16 мільйонів доз.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі