Президент Національної академії наук Анатолій Загородній відхилив прохання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про передачу поліції 16-поверхового корпусу Інституту фізіології в Києві, пише hromadske з посиланням на власні джерела в НАН.

У НАН повідомили, що академія «категорично не може позитивно відповісти на прохання Авакова». Також керівниця відділу сенсорної сигналізації Інституту фізіології Нана Войтенко сказала, що рішення оскарженню не підлягає. 

Центральний корпус Інституту фізіології НАН. Фото: LB

Через цю відмову Верховна Рада починає перевірку НАН, каже Войтенко. У Раді зареєстрували проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії, яка має розслідувати корупцію в НАН, а також причини занепаду будівель, які належать академії. 

«Якщо вони будуть далі наполягати, щоб ми передали корпус, то будемо підіймати міжнародний резонанс. Тому що ми виконуємо міжнародні гранти й не можемо підводити наших партнерів з Єврокомісії, ми виконуємо також гранати Національного інституту здоров’я США. Ми не можемо зупинити нашу роботу», – коментує перевірки Нана Войтенко.


Міністерство внутрішніх справ хоче отримати 16-поверховий центральний корпус Інституту фізіології в Києві. Корпус інституту розташований біля будівлі МВС на вулиці Богомольця, 4. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пояснює це тим, що органи та підрозділи поліції потребують додаткових будівель і споруд для розміщення особового складу МВС. Тому Аваков звернувся з проханням передати корпус Інституту до президента НАН Анатолія Загороднього. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: LB