Українські вчені фармкомпанії «Фармак» та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського винайшли ПЛР-тест, який виявляє британський штам коронавірусу, пише «Інтерфакс Україна».

Якість нової тест-системи підтвердили два наукові центри. Зокрема, Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського (Київ) та Інститут мікробіології та імунології імені Мечникова (Харків).

Референс-тести ПЛР-системи проводяться в приватних і державних лабораторіях у Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та Вінниці. Вони підтвердили її ефективність, кажуть представники компанії «Фармак» .

Тест-система вже доступна для попереднього замовлення.


В Україні підтвердили два випадки британського штаму коронавірусу. Вірус виявили у хворих з Івано-Франківська. Вони знаходяться під наглядом лікарів.

Станом на березень 2021 року британський штам підтвердили в 106 країнах. У Великій Британії новий штам коронавірусу SARS-CoV-2 виявили 14 грудня 2020 року. Його назвали VOC 202012/01. Дослідження показали, що він виник у вересні 2020 року, а потім до середини листопада поширювався серед населення. Учені стверджують, що цей тип вірусу поширюється швидше, ніж «звичайний» SARS-CoV-2.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі