На базі кінотеатру «Київська Русь» збираються зробити мультифункціональний культурний центр. Відео концепції перетворення опублікувала ексдиректорка Департаменту культури КМДА Діана Попова.

«Прийшла врешті черга й «Київської Русі» перейти від косметичних заходів до повномасштабної реконструкції», – написала вона.

Судячи з відео, у кінотеатрі збираються зробити три зали (зараз там дві): велику на 1030 місць та дві менші на 195 і 120 місць.

На першому поверсі буде хол з диванами, каса, кафетерій. Також у кінотеатрі облаштують артгалерею, яку одночасно можна буде використовувати як конференц-залу.

Велика зала кінотеатру розрахована й на проведення концертів, зокрема симфонічних оркестрів.

На даху будівлі збираються облаштувати терасу з зеленим газоном. Також планують оновити й площу поряд із театром, там зроблять зелену зону, встановлять лавки та зроблять освітлення.

За словами Попової, над проєктом працювали кілька років і завершили його наприкінці 2020 року. Його втілення залежить від рішення Київради.


«Київська Русь» – найбільший український комунальний кінотеатр, належить до мережі муніципальних кінотеатрів «Київкінофільм». Розташований на вул. Січових Стрільців, 93, поряд із станцією метро «Лук’янівська». Був відкритий у 1982 році до святкування 1500-річчя Києва. Наразі в кінотеатрі дві зали – велика (1192 місця) і мала (176 місць).

У 2020 році «Київкінофільм» провів тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації для капітального ремонту кінотеатру «Київська Русь». У тендері перемогла компанія «Ізобуд», що запропонувала свої послуги за 1,3 мільйона гривень.

Кінотеатр «Київська Русь» після реконструкції. Зображення: Лариса Зубенко, Facebook

Наприкінці 2020 року в «Київкінофільмі» оприлюднили візуалізації фасаду кінотеатру «Київська Русь» після реконструкції. Офіційна презентація концепції мала відбутися у 2021 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі