Міністерство охорони здоров’я планує вакцинувати 80% населення України до кінця 2021 року, сказав головний санлікар Віктор Ляшко на брифінгу з головою ВООЗ в Україні Ярно Хабіхтом і президентом Євроради Шарлем Мішелем.

«Я хочу подякувати Євросоюзу та ВООЗ за технічну, фінансову та моральну підтримку України в боротьбі з коронавірусною хворобою. Підтримка, яку ми маємо, надихає. І до кінця року як мінімум 80% нашого населення ми охопимо щепленням», сказав він.

Від початку кампанії вакцинації щеплення проти коронавірусу в Україні зробили 6 888 осіб. Зокрема, 1 983 особи за добу, 2 березня.


23 лютого до України доставили перші 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу Oxford-AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India. А 24 лютого в країні почали робити щеплення. 

Вакцинувати населення планують у п’ять етапів. На першому етапі проводять імунізацію медиків і військовослужбовців в зоні ООС на Донбасі.

1 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав указ про те, що громадських і культурних діячів можуть вакцинувати проти COVID-19 залишками препаратів Covishield, які розраховані на медиків. Таким способом МОЗ хоче популяризувати імунізацію населення від коронавірусу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі