Державна архітектурно-будівельна інспекція видала дозвіл на «реставрацію та реабілітацію» будинку по вулиці Петра Сагайдачного, 19-А, на Подолі, свідчать дані Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Під час робіт будинок мають пристосувати під адміністративний. Водночас, як порахували «Наші гроші», після «реставрації» загальна площа будівлі збільшиться майже на 600 м² (з 1561 до 2144 м²).

Будинок на вулиці Петра Сагайдачного, 19. Фото: ua-times.com

Раніше, 4 лютого, ДАБІ відмовила компанії «Інвестсервіс» у дозволі на реставрацію через те, що забудовник збирався зробити надбудову до пам’ятки, а це суперечить вимогам закону «Про охорону культурної спадщини» (заборона зміни пам’яток).

Будинок на вулиці Петра Сагайдачного, 19, є пам’яткою місцевого значення. Його звели в 1891 році на замовлення київського купця II гільдії Олександра Сироткіна. Цей будинок розташовується на ділянці за адресою вулиця Сагайдачного, 19–А. У 2009 році Київрада передала цю ділянку в оренду на 15 років компанії «Інвестсервіс».

Як пишуть «Наші гроші», «Інвестсервіс» пов’язаний із девелопером Вагіфом Алієвим, засновником компанії Mandarin Plaza Group, яка побудувала Lavina Mall, Mandarin Plaza й Blockbuster Mall.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі