Ремонтні роботи на Дарницькому мосту в Києві планують закінчити до кінця 2021 року, повідомив голова «Укравтодору» Олександр Кубраков.

«Що стосується Дарницького мосту в Києві, плануємо завершити всі роботи разом із «Укрзалізницею» вже у 2021-му. Незабаром поділимося позитивними новинами», – написав він.

Вид на міст із висоти

Дарницький міст (міст Кирпи) – комбінований залізнично-автомобільний міст, що розташований між Видубичами та Березняками. Його почали будувати у 2004 році й досі не ввели в експлуатацію.

У 2010–2011 роках по черзі відкрили рух залізничного транспорту, а також з’їзди та заїзди автомобільної частини моста на правому березі. Для повного завершення об’єкта необхідно побудувати автомобільну розв’язку на Дніпровській набережній і провести деякі роботи на перетині Дарницького та Харківського шосе.


Раніше держагентство «Укравтодор» звернулося до міського голови Києва з пропозицією передати йому Подільсько-Воскресенський міст. Віталій Кличко у відповідь сказав, що передача мосту відтермінує його добудову. І додав, що «Укравтодору» ще потрібно добудувати та ввести в експлуатацію «хоча б Дарницький міст».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й Фото: Менінвест