У Києві планують створити ще один притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства, повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Це має розв’язати проблему тих, хто після 10-денного перебування в кімнатах кризового реагування не зміг вирішити питання з подальшим проживанням, пояснила Хонда. 

«Коли відкрили перші «кризові кімнати», то ми, фактично, вирішили проблему з відселенням постраждалих від кривдників. Але виникла нова проблема: не всім вистачає 10 днів, щоб визначитися з тим, що робити далі, куди йти. Притулок же дає можливість проживання до пів року», – зазначила Марина Хонда.

Уже знайшли приміщення під притулок. Іде процес його передачі на баланс Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, після чого там почнуть ремонт. Район не називають задля безпеки.


Протягом лютого 2021 року поліція зафіксувала 1314 звернень щодо домашнього насильства. До міської служби «Телефон довіри» з питанням домашнього насильства звернулися 365 осіб, серед яких 299 жінок і 66 чоловіків.

Усього з початку 2021 року зафіксували 2818 звернень щодо домашнього насильства до поліції та 821 до міської служби «Телефон довіри».

У Києві відкрили дві «кризові кімнати». Першу відкрили 26 травня 2020-го на правому березі. Другу – на лівому березі Києва. Це формат тимчасового притулку для всіх людей, які зазнали гендерно зумовленого насильства. 

У березні 2020 року редакція The Village Україна побувала в одному з притулків для жінок у Києві й поспілкувалася з його керівницею та жінкою, яка нині там проживає. Читайте про це в матеріалі «ВИ НЕ МАЄТЕ ЗНАТИ, ДЕ ВІН. Репортаж з притулку для жінок, які постраждали від насильства».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаАнна Бобирєва для The Village Україна