З 1 березня 2021 року можна записатися на вакцинацію від COVID-19 через вебпортал або мобільний додаток «Дія».

Це запис у лист очікування, а не на конкретні дати до лікаря. Він формується, щоб розподілити вакцину між користувачами й уникнути черг.

Щоб записатися, потрібно:

  • авторизуватися на сайті або в мобільному застосунку «Дія»;
  • вибрати пункт «Запис в лист очікування вакцинації від COVID-19»;
  • вказати регіон і населений пункт, у якому ви живете;
  • після підтвердження запису стежити за повідомленнями в «Дії».

Для запису зі смартфона треба обов’язково оновити «Дію» до останньої версії.


Вакцинація в Україні почалася 24 лютого. Вона відбувається в декілька етапів. На першому вакцинують медичних працівників закладів, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, мешканців інтернатів, будинків догляду за літніми людьми та персонал цих закладів, військових на Донбасі. Загалом – приблизно 376 тисяч людей.

На другому етапі щеплення робитимуть літнім людям від 80 років, іншим медичним працівникам і працівникам соціальної сфери. Загалом – майже 3 мільйони людей.

На третьому етапі вакцинуватимуть літніх людей віком від 65 до 79 років, працівників сфери освіти та правоохоронних органів. Загалом – приблизно 7 мільйонів людей.

На четвертому етапі – громадян віком від 60 до 64 років, людей віком до 59 років, які мають супутні захворювання, працівників місць обмеження волі, мешканців тимчасово окупованих територій. Загалом – майже 11 мільйонів людей.

На п’ятому етапі вакцинують решту дорослого населення України. Загалом – приблизно 13 мільйонів людей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка та фото: The Village Україна