Житомирську область внесли до червоного рівня епідемічної небезпеки. Таке рішення ухвалила комісія ТЕБ та НС, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

Посиленні обмеження в регіоні почнуть діяти з 3 березня.

У «червоній» зоні заборонено працювати кафе та ресторанам (крім доставки й замовлень на винос), спортзалам, фітнес-центрам, басейнам, ТРЦ й іншим розважальним закладам, а також магазинам і ринкам, у яких менш як 60% площі призначені для торгівлі харчовими продуктами.

Список обмежень у «червоній» карантинній зоні. Ілюстрація МОЗ

Комісія ТЕБ та НС у Житомирській області має ухвалити рішення про введення в дію обмежувальних заходів. 

Раніше очільник Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що в регіоні  втричі збільшилася кількість хворих на коронавірус: від 900 майже до 2700 за останній місяць. 


З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем епідемічної ситуації на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони.

Напередодні МОЗ оновило перелік карантинних зон в областях. У «червоній» опинилися Івано-Франківська та Чернівецька області. До «помаранчевої» зарахували Вінницьку, Донецьку, Житомирську, Закарпатську, Запорізьку, Луганську та Тернопільську області. Київ і решта регіонів потрапили до «жовтої».

Карантин діятиме до 30 квітня. Регіони поділятимуть на зони залежно від п’яти показників, зокрема зростання кількості госпіталізацій у регіоні на понад 50% за тиждень, понад 60 госпіталізацій із COVID-19 на 100 тисяч населення протягом 7 днів і менше ніж 300 ПЛР-тестувань за 7 днів на 100 тисяч населення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі