У київському метро дефібрилятори перенесли від касира ближче до платформ на 19 станціях, повідомляє «Київський метрополітен».

Обладнання розмістили на платформах станцій: «Лісова», «Дарниця», «Арсенальна», «Хрещатик», «Театральна», «Вокзальна», «Політехнічний інститут», «Шулявська», «Святошин», «Академмістечко», «Почайна», «Контрактова площа», «Майдан Незалежності», «Площа Льва Толстого», «Олімпійська», «Лук’янівська», «Золоті ворота», «Палац спорту», «Осокорки».

Дефібрилятори в метро. Фото: «Київський метрополітен»

Розміщення дефібриляторів погоджене з авторами проєкту «РеаніМетро», кажуть у метрополітені.


Ідеться про дефібрилятори, які придбав «Київський міський центр громадського здоров’я» у 2019 році. Тоді центр передав дефібрилятори «Київському метрополітену». Ними обладнали 52 станції метро, але всі дефібрилятори розмістили в касира.

Позначки про наявність дефібрилятора в метро. Фото: «Київський метрополітен»

Їх почали розміщувати в метро в травні 2020 року. пристрій можна було отримати тільки на касі. А тому вони були недоступні для оперативного використання пасажирами.

Установлені в метро дефібрилятори розташовані були не на платформі, а в касира. Фото: «Київський метрополітен»

На платформах була розміщена тільки наліпка з інформацією та кнопка виклику.

Наліпка з інформацією про дефібрилятор і кнопка виклику. Фото: «Київський метрополітен»

Редакція The Village Україна писала матеріал про те, що таке дефібрилятор, навіщо він потрібен і чому важливо, щоби цей пристрій розміщувався саме на платформах метро.

Крім того, ми писали про проєкт-переможець Громадського бюджету «РеаніМетро». Власне, цей проєкт передбачав встановлення дефібриляторів на платформах на 19 станціях метро Києва. Він зібрав приблизно 8 тисяч голосів киян на ГБ й отримав понад 3,6 мільйона гривень на реалізацію. Проєкт мав бути реалізованим у 2020 році, але цього не відбулося. Що сталося й чи є ще шанс на його реалізацію, ми писали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка«Київський метрополітен»