До 2023 року в «Дії» з’являться нові сервіси для таких галузей:

 юстиції, внутрішніх справ та міграції (зокрема е-Нотаріат, е-Майно, е-Банкрутство, е-Міграція);

 економіки та торгівлі, фінансів, податкової та митної сфери, культури, молоді та спорту (зокрема е-Підприємець, е-Дозвіл, е-Митниця, е-Акциз);

 інфраструктури, розвитку громад та територій, стратегічними галузями промисловості (зокрема е-Містобудування, е-Транспорт);

 закордонних справ, оборони та реінтеграції (зокрема е-Військкомат, е-ВПО);

 медичних послуг та управління медичною інформацією.

Детальніше про кілька майбутніх сервісів керівник проєкту «Дія» Мстислав Банік розказав у колонці для НВ.

 е-Нотаріат. Для кожного працівника цієї сфери створять електронне робоче місце, електронний архів нотаріусів та електронний реєстр нотаріальних дій. Угоди можна буде посвідчувати онлайн.

 е-Майно. Можна буде оплачувати через застосунок «Дія» адмінзбір за нерухоме майно, реєструвати речові права на нього та користуватися послугами бюро технічної інвентаризації (БТІ) онлайн. Крім того, обіцяють створити цифрові інструменти для протидії рейдерству.

 е-Будівництво. Створять єдиний національний адресний реєстр та оптимізують послуги у сфері будівництва: забезпечать взаємодію між фізичними та юридичними особами, державними органами, органами місцевого самоврядування, центрами надання адміністративних послуг в електронному вигляді. Це має знизити рівень корупції в сфері будівництва.

 е-Школа. Створять Єдину державну електронну базу учнів та працівників усіх закладів освіти, щоб забезпечити рівні права в освіті для всіх. На е-платформі Всеукраїнської школи онлайн розмістять матеріали дистанційних курсів з усіх дисциплін для учнів 5−11(12) класів, вчителі зможуть створювати онлайн-кабінети і наповнювати їх матеріалами уроків, а також працюватимуть електронні журнали та щоденники.

 е-Лікарня. Наразі створюють онлайн-систему управління запасами лікарських засобів та медичних виробів, модернізують Державний реєстр лікарських засобів і Державний реєстр медичних виробів, розвивають застосування електронних рецептів. Крім того, запроваджують спостереження за інфекційними захворюваннями та поступово відкривають дані у сфері громадського здоров’я.

 е-Дозвіл. Можливість оформлювати дозволи та ліцензії онлайн, зокрема щоб зменшити корупційні ризики.

 е-Міграція. Можливість змінювати місце реєстрації онлайн за місцем фактичного проживання.

 е-Соцзахист. Дозволить онлайн призначати / надавати адресну допомогу, пільги, пенсії та соціальні послуги.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі