З березня 2021 року в Україні можна буде записатися до списку очікування на вакцинацію від COVID-19 у додатку чи на порталі «Дія», повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У застосунку можна буде записатися до пункту щеплення й обрати конкретну дату та час візиту відповідно до етапу вакцинації (спочатку вакцину отримають медики). Мінцифри вже проводить внутрішнє альфа-тестування послуги в «Дії».

Окрім послуги запису, у «Дії» також будуть доступні відповіді на поширені запитання українців щодо вакцинації.


Перша партія вакцини проти коронавірусу Oxford-AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India прибула до України 23 лютого. З Індії доправили 500 тисяч доз препарату.

Протягом лютого-березня в Україні планують зробити щеплення 367 тисячам осіб: медикам, які лікують хворих на COVID-19, і бійцям Операції об’єднаних сил на Донбасі. Щеплення будуть робити в стаціонарних пунктах або мобільні бригади.

Загалом Україна має отримати 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX, а також 12 мільйонів доз вакцин AstraZeneca та NovaVax. Також Україна підписала контракт із компанією Sinovac про постачання 1,9 мільйона доз вакцини від COVID-19. Одна доза коштуватиме 504 гривні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі